Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира твърденията на главния прокурор, публично скъсаната оставка и цялата сага с хода на процедурата по отстраняването му от ВСС, които оприличи на "нощта на дългите ножове". Той окачестви случващото се като "разчистване на сметки".

"Това, което се случва в момента между Гешев и другите американски метастази в България, е същото като това, което се е случило през 1934 г. между Хитлер и Рьом в Германия. Събитията са известни като "Нощта на дългите ножове", написа в профила си във Фейсбук лидерът на "Възраждане. Той обаче не назова кого друг има предвид, освен главния прокурор.

"Остава само да видим кой ще надделее в разчистването на сметки между престъпните американски кланове в управлението на държавата", написа още Костадинов, отново без да споменава имена на политици, на магистрати или на политически партии.

Пръв от политиците, веднвага след изявлението на Иван Гешев, реагира Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ изказа огорчение, че главният прокурор е упрекнал него и партията му за отстраняването му, след като други формации искат оставката на Гешев от три години. Борисов каза още, че не е звънял на никого с указания да бъде махнат от поста, нито пък той раздава посланическите постове.

От ДПС пък коментираха, че оставката на главния прокурор е въпрос на личен избор. По техен адрес Гешев призна, че за него съгласието им с ГЕРБ е усещане за лично предателство.