"Възраждане" предупреди властта, че ще получи гражданска война след изпращането на оръжия за Украйна.

"Това правителство иска война. Нека бъдат гласувани тези предложения. Щом правителството иска тази война, то ще я получи. Ние, българите, ще му я дадем", закани се от парламентарната трибуна лидерът на партията Костадин Костадинов.

"Когато едно правителство тръгне срещу интересите на своя народ, то вече представлява другиго. Вече няма спор, че страната ни не се управлява от българско правителство, а от нещо, което повече напомня на екстремистка групировка с участието на бивши чужди граждани", заяви в декларация от името на групата Костадинов.

Той посочи, че само за няколко месеца цената на тока за бизнеса е задушила всяко производство, инфлацията е достигнала официалните 12%, но реално надхвърля 30%, а цената на газа ще се вдигне поне с 30%. Затова Костадинов заключи, че кабинетът обслужва чужди, а не български интереси.

"Конфликтът в Украйна доведе до санкции, които ние плащаме, защото никой не се съмнява, че скоро представителите на екстремистката групировка, известни като българско правителство, или ще бъдат изнесени с американски самолети, или ще се снимат в бункери", предупреди лидерът на "Възраждане", като добави, че в същото време българските граждани ще останат тук като мишена.

Той изрази недоволство, че правителството е поканило в страната "чужди граждани и им осигури по-добри условия", отколкото на пенсинери, хора с увреждания и самотни родители.

"Гостите, поканени от екстремистката групировка, се оказаха с повече права от домакина, а в страната ни започна да се вее чужд флаг, флагът на госта, на чужда държава", заяви Костадинов.

Той припомни, че с развяването на чуждия украински флаг на наши институции ние сами, доброволно, се обявяваме за окупирани, като направи сравнение с руснаците, които забиват руското знаме на превзетите в Украйна територии.

"Това означава, че страната ни е окупирана. Нашата държава в момента е окупирана от чужди войски, които нарастват всеки ден. Скоро ще се изравни броят им с броя на българските войски", прогнозира още Костадинов.