Конституционната реформа не трябва да бъде на всяка цена, коментира пред журналисти в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Моделът, който за нас е добър, е този, който е в САЩ - министърът на правосъдието е и главен прокурор, обясни той, цитиран от БТА.

По думите му обаче големият проблем е, че там има изградена институционална демокрация, докато при нас няма.

Като си помисля у нас какви хора стават министри на правосъдието, би било изключително опасно той да е и главен прокурор, но за в бъдеще най-доброто решение е това, изтъкна Костадинов.

Той смята, че сегашният главен прокурор Иван Гешев трябва да бъде сменен.

Една част от нещата, които сега се заявяват като желание, дори за премахване института на главния прокурор, го говорим от две години, това е наша идея, бихме подкрепили такова предложение, коментира Костадинов.

От "Възраждане" питат защо "Продължаваме промяната-Демократична България" предпочитат да говорят с ДПС за конституционни промени, вместо с тях, които са третата политическа сила.

"Защо гласуваха с тях във вторник за управление - с гласовете на Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски, а не разговарят с "Възраждане", запита Костадин Костадинов.