Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира предсрочното отстраняване на главния прокурор Иван Гешев като резултат от съюза между два "клана", които се обединили пред лицето на общия враг. 

 "Вчерашното премахване на Иван Гешев от поста главен прокурор беше само един пореден епизод от междуклановата вътрешномафиотска война, раздираща държавата ни през последните 2 години. Мафиотският клан на ПП и ДБ се обедини с мафиотския клан на ГЕРБ и ДПС, за да постигне остраняването на станалия едновременно опасен за всички Гешев. Сега остава само да видим дали двата мафиотски клана ще се споразумеят за назначаването на нов главен прокурор, който да ги обслужва, или ще се хванат гуша за гуша", написа в профила си във Фейсбук Костадинов.

Той прогнозира изостряне на отношенията между двата "клана", тъй като, по думите му, магистратите от Висшия съдебен съвет са под контрола на ГЕРБ и ДПС, които ще си изберат "нов Гешев". Затова, според Костадинов, щели отново да се хванат "гуша за гуша" с ПП-ДБ.

"Тъй като мнозинството във ВСС е от слуги на ДПС и ГЕРБ, това мнозинство ще си избере нов Гешев. Другият клан, на ПП и ДБ, отново ще се окаже без "свой" главен прокурор - защото фашизираните "демократи" това имат предвид, когато говорят за съдебна реформа. И ще се получи така, че махайки Гешев, ППДБ на практика направиха поредната услуга на ГЕРБ и ДПС, помагайки им да сменят станалият вече неудобен с нов верен слуга", прави заключението лидерът на "Възраждане".

"Изводът, който се налага, е че няма по-добра и вярна патерица на ДПС и ГЕРБ от ППДБ. Това вече го разбраха дори и техните избиратели", обобщава Костадин Костадинов.

Отстраняването на Иван Гешев от поста стана с 16 гласа "за" от членовете на ВСС, а четирима магистрати - двама прокурори и двама съдии, гласуваха против свалянето му. Самият Гешев пък напусна по-рано заседанието, за да замине за Страсбург, където днес е срещата му с евродепутатите от Мониторинговата група за върховенството на закона към комисията ЛИБЕ. Гешев ще бъде изслушан по разследвания на корупция по висшите етажи на властта, като сред тях се очаква да бъде и "Барселонагейт".