"Правителството е на път да падне. Веднага бяхме запитани дали ще се включим в управлението на мястото на ИТН. Пет са условията, които ние поставяме в самото начало на каквито и да било разговори, и нямаме проблем да седнем и да разговаряме за бъдещето на България с всяка една политическа организация.". Това написа във фейсбук лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов по повод на оттеглянето на министрите на "Има такъв народ" от кабинета. 

Той отново изрежда и петте условия: 

Изтегляне на плана за въвеждане на еврото и поемане на твърд политически ангажимент, че никога българският лев няма да бъде заменен от друга валута в България.

Прекратяване на договора за предоставяне на военни бази на САЩ в България.

Задействане на процедура за съставяне на широк преговорен екип, включващ представители на всички политически сили в страната, за предоговаряне членството на България в Европейския съюз.

Насрочване на референдум за членството на България в НАТО.

Незабавно вдигане на санкциите срещу Русия.

Време е ние българите отново да поемем управлението на държавата си. Време е България отново да стане свободна и независима държава. Време е за Възраждане!, заявява още Костадинов в поста си във фейсбук. 

"Коалицията, доколкото виждам, престана да съществува. Не виждам какво повече бих могъл да коментирам от думите на Слави Трифонов, той беше категоричен - изтегля министрите и съответно тази коалиция вече не съществува в този формат", коментира Костадин Костадинов пред БНТ.

Костадинов смята, че наесен ще има нови избори.

"В това няма нищо лошо, нищо страшно. Смятам, че това ще бъде един облекчаващ етап от развитието на българската демокрация. Огромна част от българското общество няма доверие на този кабинет, както няма доверие и на това НС. Нормално е в една такава ситуация да се отиде на нови избори."

По думите на Костадинов Бойко Рашков е изключително добър министър на вътрешните работи и не трябва да бъде назначаван за председател на КПКОНПИ.

"Смятам, че беше излишно да се коментира негово име като шеф на КПКОНПИ, защото това е до някаква степен понижаване в длъжност. Смятам, че г-н Рашков е много по-полезен като министър на вътрешните работи, където доказа, че може а сгази определени престъпления срещу изборните права на гражданите, свързани с покупка и продажба на гласове. Нещо, което досега никой не беше направил, не защото не можеше, а защото не искаше", заяви Костадинов.