Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов свика поддръжниците си на протест преди гласуването на вота на недоверие. Това стана ясно от негов пост в профила му в социалната мрежа. 

"Време е агонията на това правителство и този парламент да приключи. Във вторник от 17 ч. призовавам всички българи да излязат заедно с нас пред Народното събрание, за да заявим ясно, че България е на нас, българите, а не на чуждите агенти и националните предатели", пише Костадинов.

В същата публикация той добавя, че "Майдана, ако не сте го разбрали, вече почна".

"Онзи ден управляващите се опитаха да палнат фитила на гражданската война по утвърдения американски сценарий, вече приложен в Украйна. И за да е приликата пълна, американските марионетки вече си организират украински наемници", посочва депутатът.

По думите му на българите им писнало "да ни управляват отявлени национални предатели и слуги на мафията".

"Така че просто ще си върнем обратно държавата, която десетилетия наред ни е отнета. Независимо от усилията на статуквото да задържи властта на всяка цена", добавя Костадинов и продължава:

Има и още нещо. Вчера, в 15.29 ч., правителството е внесло в парламента предложение за вдигане на ветото над началото на преговорния процес с Македония. Както вече неведнъж предупреждавахме, националните предатели от ПП, ДБ и БСП продължават с държавната измяна.

Няколко дни по-рано ПГ на "Възраждане" гласува за вота на недоверие към кабинета "Петков", внесен от групата на ГЕРБ. Управляващите от ПП обвиниха Костадинов, че се коалира с ДПС, ГЕРБ и ИТН.

Костадинов от своя страна пък заяви, че след следващите избори "Възраждане" ще управлява сама.