Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов направи извода, че според избирателната активност, Румен Радев е загубил стотици хиляди гласове в сравнение с доверието, което му е било гласувано преди 5 години.

Тогава Румен Радев получи малко над 2 млн. гласа, но на този етап все още не се знае точният брой на гласовете, които е получил на балотажа.

Костадинов, който също беше кандидат за Дондуков 2, обяви по БНР, че президентът Радев продължава политиката на Бойко Борисов и работи срещу националните интереси на България.

"Това трябва да е основният извод за него. На практика е загубил доста гласове, които ги загуби само и единствено заради своята политика през последните няколко месеца най-вече. Когато се видя, реално получавайки властта в държавата, от кого зависи и чии национални интереси следва", коментира Костадинов.

"Всичко зависи от Херо Мустафа - каквото му каже тя, това ще направи. Видя се - той назначава хора, които са предлагани от американското посолство", разкритикува Костадин Костадинов.

Той обаче влезе в противоречие, макар и задочно, с мнението на избирателите и симпатизантите си, тъй като на балотажа много изразително са предпочели именно Румен Радев.

В същото време според данните на "Алфа рисърч" и "Галъп" избирателите на "Възраждане" са гласували масово за втори мандат на досегашния президент.

72% на сто от електората на партията на Костадинов е дала глас за победителя, само 21% за Герджиков и 7 на сто не са подкрепили никого.