Костадин Димитров е новият областен координатор на ГЕРБ - Пловдив. Това реши Изпълнителната комисия на партията. Поради отличния резултат на местните избори в Пловдив, ИК гласува доверие на Димитров да поеме и ръководството на партийната структура в областния град.

Ръководството на ГЕРБ благодари за работата на временния областен координатор Димитър Колев и на всички районни структури на партията в Пловдив.

Димитров заменя на поста бившия кмет на район "Западен" Димитър Колев, който беше временен лидер на ГЕРБ в Пловдив. Това се случи след оставката на Иван Тотев през септември, който е близък с Димитър Колев. 

Бившият кмет на район "Тракия" Костадин Димитров победи кандидата на "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Старибратов с преднина от около 10 хил. гласа. На балотажа за Димитров гласуваха 37 041 човека (54.15%), а за Старибратов - 28 511 (41.68%). На първия тур Димитров получи 33.7%, а Старибратов беше със 17.9%.

Заради убедителната победа на втория тур лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избра да направи изявление в изборната нощ именно от Пловдив, където отправи поздравления към Димитров. Редом до него бе и бившият областен координатор на партията в града Иван Тотев. 

Вчера международния рефер и дългогодишен съветник Атанас Узунов бе избран за председател на местния парламент в града.