Борисов спасява себе си, вземайки оставки на министри, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента относно обявените промени в кабинета. По думите й това не е огромен ремонт, а имитация на промяна.

"Сменят се министри, но мафиотският модел на управление остава. Този филм сме го гледали 12 пъти, 12 пъти са сменяни министри в този кабинет, но всичко продължава постарому", посочи Нинова. Резултатът от действията на премиера е: агонията продължава, добави тя.

"Правителството не чу гласа на хората, които протестират. Те искат оставката на г-н Борисов, а той спасява себе си, вземайки оставки на министри. При това с доста объркани мотиви", каза лидерът на БСП.

Нинова отбеляза, че само преди дни премиерът е поискал оставката на министрите Горанов, Младенов и Караниколов, по неговите думи, заради това, че са свързани с ДПС. А днес ни убеждава, че го прави заради полицейското насилие, проблемите с Комисията по хазарта и раздавани бонуси в Министерството на икономиката, посочи тя.

"Г-жа Ангелкова е освободена без мотиви, или поне не чухме такива. Очевидно това е сделката с Валери Симеонов НФСБ да остане в коалицията и да не напуска", коментира още лидерът на опозицията. По думите й целта на днешните действия на премиера е оцеляване на всяка цена без оглед на последиците за държавата и за народа.

Нашата позиция остава непроменена - оставка на Борисов и на целия кабинет и предсрочни избори, заяви председателят на БСП и посочи, че продължават да призовават своите членове и симпатизанти да се включат в протестите в цялата страна.

Според Нинова смяната на четирима министри не е огромен ремонт, а имитация, за да се освободи напрежението по улиците. "Уви, мисля, че след това действие, то ще се увеличи", добави тя. Освен това не било голям ремонт, по думите й, "провален министър на здравеопазването да го връщаш във финансите".

Готови сме за избори по всяко време, декларира лидерът на БСП. "Той да си подаде оставката, нас да не ни мисли. Да въвеждаме бързо машинното гласуване, за да бъдат изборите честни и след това народът да решава кой иска да го управлява", добави тя.

Според Нинова предсрочните избори и кампанията за председател на БСП могат да съвпаднат и да си бъдат взаимно полезни. Кандидатите за лидер на партията би трябвало в кампанията да изложат платформата си как биха извели партията до победа и какво предлагат за развитието на България, посочи тя.