Гласувах за сигурност и спокойствие във всеки български дом, за стабилно управление, което от утре да отвори мощен социално-икономически щит пред кризата, за повишаване на доходите, за развитие на икономиката, което да гарантира просперитет на България", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като упражни правото си на глас.

Нека хората да знаят, че в тези трудни кризи няма да бъдат изоставени, държавата ще бъде до тях, ще бъде парньор и ще помогне. И, разбире се, за ред, правила. "Законът да е еднакъв за всички, да няма богопомазани, да се прилага еднакво за всичко, да има справедливост", обяви Нинова.

Тя очаква БСП да е в следващото управление, защото "без една силна социална партия в тези трудни моменти, няма да е лесно".

"С ГЕРБ и ДПС не можем да правим мнозинство, нека видим резултатите на останалите днес", каза Нинова на въпрос за червените линии на партията за съставяне на коалиционно управление.

Тя бяви, че партията има десет мерки за първите 100 дни за овладяване на инфлацията и повишаване на доходите.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова упражни правото си на глас в избирателна секция 48 в 25 ОУ "Д-р Петър Берон" на ул. "Балканджи Йово" №22 в район "Красно село" в София.