Българската социалистическа партия има основен принос "моделът Бойко Борисов" днес да бъде разклатен. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова при отбелязването на днешния международен ден на труда.

Нека не си затваряме очите, този модел не е унищожен, той е само разклатен, каза още Нинова. По думите й, той използва всеки момент днес, за да се окопава и дообогатява. Ето защо са необходими общите ни усилия, общият ни ум, общият ни труд, честността и почтеността, да се обединим, за да довършим битката, която ние водим вече пета година, допълни тя.

Знам, че ви тежи загубата на изборите, знам, че чувствате, че не е заслужена, защото много се трудихме в последните четири години, но така реши народът, каза председателят на БСП. Може би не сме направили нещо както трябва, ще го направим, допълни тя.

Снимка: БТА

Нинова отбеляза още, че днес за БСП е много важен ден. "Сигурно няма да е преувеличено да ви кажа, че ще е исторически, защото на нас се падна отговорността за последен мандат. Напълно разбираме тежестта на тази отговорност, напълно разбираме отговорността пред България и пред народа си. И ви уверявам, че след малко Националният съвет ще вземе най-доброто решение - за Отечеството и за хората", каза лидерът на социалистите.

Според Нинова, днес, пред България стоят за решаване четири важни неща, това са и техните приоритети. Независими от никакъв интерес и неподвластни на никакво задкулисие хора да продължат доразграждането на модела "ГЕРБ и Борисов". Трябват умни и опитни хора, с решения за социални, и икономически, и здравни антикризисни мерки, с грижа за хората, за икономиката, за държавата. Трето - трябват смели хора, които да направят същинска съдебна реформа. По думите й, трябват и визионери, които да превърнат Плана за възстановяване и устойчивост на България в работещ и гарантиращ здравеопазване за всеки, образование на бъдещето, работни места, достойни доходи, справедливост, чист въздух, земя и вода за българския народ. За тези четири приоритета подаваме ръка на всеки честен и достоен българин и политик - да се обединим и да го направим, каза още Нинова.

Снимка: БТА

Подадохме ръка през последните две седмици на т.нар. нови партии, уж партиите на промяната отхвърлиха тази подадена ръка. Направиха неща, които внасят съмнение да не би промяната да стане подмяна, отбеляза тя. Изразявам опасения, че загледани всеки в своята малка, егоистична партийна битка, ще пропуснем голямата промяна, каза Нинова и допълни, че днес на България трябват не партийци, а държавници.

Снимка: БТА

БСП отбелязва 1 май - Ден на труда и на международната работническа солидарност, празник на вестник "Дума" и левия печат, с митинг-концерт в столичния парк "Борисова градина" и със събития в цялата страна.

Снимка: БТА

Днес сме единни, сплотени и солидарни във волята си да искаме достоен труд, достоен живот и справедливост, отбеляза Нинова по повод на 1 май.

Снимка: БТА