"Вчера Асен Василев ги надигра всички", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в Шумен, съобщиха от пресцентъра на БСП. Нинова беше в града за среща с новоизбраните кметове и общински съветници от Североизточна България.

"Надхитри ги много перфидно и направи Борисов за смях. Той твърдеше, че ако дерогацията не падне веднага, има ново пропутинско мнозинство - ПП-ДБ, БСП и "Възраждане". Вчера "евроатлантикът" Борисов клекна и дерогацията остава", коментира Нинова, цитирана от партийния пресцентър.

Борисов внесе закона за таксата върху транзит на газ, вчера Асен Василев му я махна от приходната част на бюджета. Махна 2 млрд. от приходната, махна и 2 млрд. от разходната, каза лидерът на БСП. "Делян Добрев да свива знамето на революцията. Циркът приключи. Разпределиха си порциите. Никой не се сети за едното левче, откраднато от българите, и за комисионните, с които Добрев става и ляга", коментира още Корнелия Нинова.

Соцлидерката отчете пред кметовете резултата от местния вот.

"БСП успяхме да привлечем други партии и съмишленици. И вие имате сериозен принос за тези съюзи. Превърнахме се в център на обединението срещу модела "ГЕРБ", заяви лидерът на БСП пред представителите на местната власт. "Но сега предстои по-трудното. Трябва да отговорим на доверието на хората с много всеотдайна работа. Между нас има опитни кметове с по няколко мандата. Има и новоизбрани. Помагайте си. Тук сме депутати и националното ръководство, които ще ви помагаме в парламента с предложения за закони", каза Нинова на срещата.

Време е за истинското решение за реална децентрализация - част от събраните данъци да остават директно в общината и да се връщат в услугите към хората, които са ги платили, каза още Нинова.

В началото на седмицата от БСП обявиха, че ръководството на партията започва серия от срещи след местните избори с новоизбраните от името на партията кметове и общински съветници.