Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" се регистрира в Централната избирателна комисия за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април, като внесе необходимите 9999 подписа. Това става ден след като подписаха официалното споразумение за съвместното явяване на вота и ден преди крайния срок за регистрация в ЦИК. 

"Всички имаме усещане, че България е спряла, защото силите на статуквото са забили пети и не дават България да тръгне. Нашата коалиция трябва да получи мандат да управлява, да налага условия, да налага дневен ред и да провежда реформи, а за това се изисква голяма политическа сила", коментира пред журналисти съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. "Подкрепете ни, защото иначе България ще продължава да тъне в това безвремие", призова той. 

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков пък каза, че в написаното на сградата на Народното събрание - "Съединението прави силата", днес вкарват истински смисъл. Целта е да имат силна група на реформаторски сили в следващия парламент, "така че най-накрая надеждата на всички българи да стане реалност".

Снимка: БТА

"Вярваме, че надеждата заедно ще можем да я постигнем, не само ние, но и цялото гражданско общество, което се надява за нова България, за която всички си мечтаем - време е да го направим заедно", пък призова Петков. 

Съпредседателят на ПП Асен Василев коментира въпрос, свързан с бюджетната политика, като подчерта, че според данни на Европейската комисия, България е реализирала ръст от 3,9 процента за миналата година. По думите му основното, което ЕК казва с тези данни, е че е водена адекватна политика по доходите и адекватни социални плащания, които са подпомогнали потреблението сред населението. Той посочи, че с коалиционните си партньори от ДБ са се договорили, че ще спазват три процента бюджетен дефицит, в рамките на който ще се направят всички социални плащания. 

Снимка: БТА

На въпрос дали ще говорят за импийчмънт на президента Румен Радев в рамките на предизборната кампания, Василев посочи, че за такъв може да се говори, когато има парламент.