Избраният с листата на БСП кмет на Перник Станислав Владимиров отказа среща с лидера на БСП Корнелия Нинова. Лидерът на БСП за втори път пристигна в града и даде днес пресконференция във връзка с водната криза.

Владимиров обяви, че политиците Мая Манолова, Красимир Велчев и Корнелия Нинова се опитват да яхнат водната криза в Перник.

"Водната криза на Перник не е терен за политическа борба за рейтинг и за вадене на политически дивиденти, а конкретна работа в труден момент", посочи той.

"В понеделник Корнелия Нинова щяла да идва пак в Перник за втори път последната седмица. Няма да я приема", обяви още снощи Станислав Владимиров.

"Първият път също не разбрах защо дойде, втори път няма да има в рамките на тази криза", категоричен е Станислав Владимиров, пише ZaPernik.com, цитирайки пост на кмета във Фейсбук.

"В Перник е обявено бедствено положение. Група политици идват и си правят ПР с водната криза и с мен. Няма да стане", категоричен е Станислав Владимиров.

"Депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев говори небивалици в ефира на Би Ти Ви, че се готвил едва ли не някакъв заговор срещу държавата,

заради водната криза. Г-н Велчев е депутат няколко мандата в Народното събрание, водач на листа в Перник, не му отива да насажда излишно напрежение върху хората", бесен е кметът на Перник.

"Разговори ще се водят с хора, които могат конкретно да са в полза на водния проблем. Корнелия Нинова и Красимир Велчев да видят какви закони да приемат в Народното събрание, за да не се стига до това положение отново. Институциите да не си прехвърлят отговорността една на друга.

Мая Манолова да не си търси тема за яхване в Перник. Ние сме в бедствено положение и не желая да ме замесват в техните политически игрички. Фокусиран съм изцяло в работа за гражданите на Перник, Община Перник и решаване на водния проблем", каза пред ZaPernik.com кметът на град Перник Станислав Владимиров.

"Намалил съм снимките и увеличихме работата. Резултати от действията вече има", каза кметът Владимиров.

Той увери, че към момента положението е овладяно и водата ще стигне за зимата, а пролетта се очаква язовир "Студена" да започне да се пълни.

Нинова не бе посрещната и от пернишки народни представители, съобщи още zaPernik.com.

Корнелия бе посрещната от втория ешалон на местните партийни фигури на ниско ниво като общинските съветници Валентин Петков и Кирил Леонов от село Богданов дол, както и бивши партийни функционери.

Нито един от пернишките депутати не посрещна лидерката на БСП Корнелия Нинова днес. Причината е, че кмета на Перник каза, че тя се опитва да яхне водната криза, което не й прави чест.

Корнелия Нинова дойде с куп медии и камери от София, които едвам се събраха в стаичката, за да я заснемат. Тя каза, че е много загрижена за хората на Перник и искала отговори на въпросите, дали ще има наказани за водната криза в Перник.

Самата тя обясни и казуса с това, че не е приета от кмета по следния начин: "Ние не се разграничаваме от кмета на Перни. Предишната среща се проведе в Общината в присъствието на кмета. Станислав е един от младите кадри на БСП и той се реализира, но той е кмет на всички. В момента срещата е в централата на БСП".

Днес по-рано и главният прокурор Иван Гешев трябваше да проведе среща с председателя на Парламентарната група "БСП за България"  по нейно искане и с оглед на заявеното й желание да предостави информация от значение за водените разследвания по повод водната криза в Перник. Поради публично заявеното намерение от лидера на БСП да бъде проведен брифинг в града с основна тема - срещата в прокуратурата, същата беше отменена от главния прокурор.

"Прокуратурата на България няма да позволи да бъде използвана за постигане на политически цели и в нарушение на конституционно регламентираните й правомощия, независимо от политическия субект. По всяка информация или сигнал за извършено престъпление, прокуратурата ще извърши проверка и ще предприеме необходимите действия, съгласно българското законодателство", бе заявено в официално съобщение от прокуратурата.