Дойдоха сигнали до нас, че са купувани гласове и от ГЕРБ, и от ДПС по време на изборите. Никога няма да чуете, че ПП си служи с инструмент на корупция.

Това заяви в студиото на "Тази събота" по bTV съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Човек никога не може да бъде разочарован от избирателите. Това, което осъзнахме, че на много семейства животът е станал по-труден заради инфлацията, която заля цяла Европа, както и заради газа. Не вярвам, че тези неща са дело на нашето правителство, но ги разбирам", добави той.

Според него главната причина на тези избори да загубят 167 000 избиратели са по-високите цени, които заляха България.

"Да, направихме грешки. Може би първата беше, че влязохме в коалиция с Троянски кон - "Има такъв народ". В тежки времена трябва да можеш да имаш коалиция, на която можеш да разчиташ. Втората, е, че дадохме на всяка една партия да има отговорността върху различно министерство. Отговорността винаги се пада върху мандатоносителя, а контролът се губи", заяви Петков.

"Не затворихме едното си око заради корупцията"

"Не допуснахме да излъжем нашите избиратели, да си затворим едното око заради корупция, за да има стабилност. Не допуснахме да направим задкулисна сделка. Много ясно преди изборите заявихме, че ще гоним до дупка корупцията на старото управление. Независимо дали сме опозиция, или не за решения за България, които вярваме, че са правилни, ще гласуваме "за", заяви Петков.

ПП ще подкрепи вдигане на минималната работна заплата, вдигане на пенсиите, повишаване на прага на ДДС за малките фирми.

"Склонни сме да гледаме напред, но не сме склонни да се хващаме на театрални престъпления" - така Петков коментира изказването на Борисов: "Всички сме правили грешки, но в нашата религия има и прошка."

"Имаше няколко неща, които служебното правителство сбърка. Първата голяма грешка е, че мислеха, че ние сме виновни за прекъсването с "Газпром". Убедиха се, че каквото и да правят, когато едната страна не иска да ти продава газ - не можеш да я привлечеш", каза той.