В този парламент "Продължаваме промяната" ще възстанови работата си от там, откъдето беше спряна. Този път, като конструктивна и предвидима опозиция. Ще се водим от два принципа - да оправдаем доверието, като изпълним предизборните си обещания, които са в четири области. Независимо дали ние или някой друг предложи тези политики, ние ще ги подкрепим. Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след откриването на 48-то Народно събрание. 

Той заяви, че ще работят, за да оправдаят доверието на своите избиратели и за решаването на истинските проблеми на хората, като уточни, че ще бъдат продължени стъпките за влизане на България в еврозоната през 2024 г.

"Всички ние сме избрани с гласовете на гражданите и трябва да започнем да градим отново тази България, за която си мечтаем - всяка партия със своите визии и възможности. Политиката на сферите на влияние трябва да остане в миналото. Заедно с останалия демократичен свят призоваваме Русия да прекрати незаконната окупация на Украйна, за да се възстанови мирът в Европа", каза Петков.

Той изреди приоритетите в работата на парламентарната група на "Продължаваме промяната" в 48-то Народно събрание.

"Нашите обещания са в сферата на подпомагане на конкурентноспоособността на бизнеса, да няма корупция и течове в енергетиката, да има таван на цените на тока и газа. Ще подкрепим прага на регистрация по ДДС и да достигне до 160 000 лв. Ще предложим повишаване на пенсиите с 20 на сто и МРЗ да достигне 860 лв. Ще подкрепим нова дефиниция за енергийна бедност, учителските заплати да са 125 процента от средната заплата, заплатата на лекарите - 2000 лв и на сестрите 1500 лв. Още днес ще внесем законопроекта за антикорупционна комисия - ще настояваме главния прокурор да бъде разследван от независим съдия. Ще продължим стъпките за влизане на България в Еврозоната през 2024 г.", даде примери Петков.

Съпредседателят на ПП допълни, че заплахата от войната не трябва да притъпява нуждата от законност в България.

"За всички в залата, които се наричат евроатлантици, ще припомня, че няма как да си евроатлантик, ако не държиш на реформа на съдебната система и не държиш на премахване на корупцията по всичките етажи на властта. Когато се движите по ул. "Граф Игнатиев" и минете по "Дондуков" и забележите ул. "Московска" и се огледате в храм-паметника "Александър Невски", колко паметници на български царе видяхте? Забелязахте ли паметници в центъра на Борис Първи или Симеон. Време е да спрем с псевдонационализма, който се шири в България, а реално прокарва чужди интереси. Да направим така, че децата ни да се гордеят с предците ни, които са изградили България - сами и без помощта на великите сили", категоричен бе Кирил Петков.

По думите му, хората очакват високи работни заплати, работеща съдебна система, достойни пенсии и качествени пътища. 

"Решаването на тези проблеми е ключ за преодоляването на демографската криза. Кой би напуснал такава преобразена България? Ние знаем, че страната ни може да бъде онова кътче в Европа, което дава възможност за качествен живот на всеки гражданин", добави Петков.

Той бе категоричен, че ПП ще е конструктивен партньор.

"Обединение е възможно само с хора, които показват, че са готови да платят личната цена нашата обща мечта за България да не остане само мечта. Ние избираме да сме коректив. Време е да поставим точка на безкрайния политически преход. Време е разговорът да се превърне в такъв за спазени обещания. Ще критикуваме всеки, който реши да постави своя интерес пред този на България. Ние вярваме, че Съединението прави силата. Ние ще сме последователни и няма да предадем доверието на онези половин милион българи, които гласуваха да продължим промяната", заключи Кирил Петков.