Гласувах да не предадем надеждата, че България може да бъде нормална европейска държава, където благата са споделени по справедлив начин и където всички имаме равен старт. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, след като упражни правото си на глас в 133 СУ "Александър Пушкин".

"Моят страх днес и залогът е, че има риск от голям брой купен вот и голям брой корпоративен вот, тоест ако не излязат всички свободни българи да гласуват, рискът е, че бъдещето ще бъде определен от този купен и корпоративен вот.

По думите му залогът е, че сме "на кръстопът - или ще върнем България назад, когато едни сенчести фигури разполагаха с държавата ни като бащиния, или ще продължим пътя напред, където бавно и сигурно ставаме нормална държава". Той избра машинното гласуване и беше заедно със съпругата си Линда Петкова.

"Най-големият проблем в този момент не са тези, които гласуват за една или друга партия. Най-големият проблем е, ако хората си останат вкъщи. Отговорността на тази държава е обща, трябва всички да запретнем ръкави и да си я оправим", допълни Кирил Петков.

На въпрос за червените линии за ПП-ДБ след вота, Петков заяви:

"Много ясно казах, че докато двамата - Делян Пеевски и Бойко Борисов, са в позиция да взимат решения, няма смисъл да се преговаря, защото видяхме, че нашата визия и тяхната визия за България са коренно различни. Ще се борим за нашата визия за България и се надявам да има достатъчно свободни българи, които са "за"  Европа и ще излязат да гласуват", категоричен е Петков. 

"Гласувах за България. За това, злобата и завистта да не унищожат България". Това пък каза другият съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев, след като упражни правото си на вот в Хасково. Това стана в секция 28 в родния му град.

Василев уточни, че е пуснал бюлетини и за изборите за Народно събрание, и за Европейски парламент, допълва БТА. Той каза още, че е използвал машината при вота, защото така няма как гласът му да бъде обявен за невалиден.

Василев дойде по-рано от обявения час в избирателната секция и брифинг с журналисти не се състоя. И аз не знаех за промяната на обявения график, обясни Петранка Кузманова от щаба.