Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и ръководството на ДПС проведоха срещи с украинския президент Володимир Зеленски в Националния исторически музей преди той да вземе участие в откритата дискусия с посланици, политици и представители на гражданското общество..

"Днес моят приятел Зеленски ни даде отново възможност да покажем, че България е значима, стабилна европейска страна, на която може да се разчита, защото ценности като свобода, независимост, смелост, справедливост са само част от ценностите, които българите притежават и споделят с другите европейски държави", написа Кирил Петков в профила си във Фейсбук.

Той определи украинския президент като приятел и смел човек. Петков допълни, че днешният ден е бил сред тези, които са оправдали трудностите със съставянето на настоящето правителство.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, народният представител Делян Пеевски, зам.-председателят на 49-ото Народно събрание Филиз Хюсменова и зам.-председателят на Движението Йордан Цонев също разговаряха с украинския държавен глава, като заявиха пред Зеленски, че тяхната формация е била първата, която е осъдила военната агресия на Русия в Украйна и която още в първите часове на 24 февруари 2022 г. е инициирала приемането на специална декларация на българския парламент в подкрепа на Киев.

Лидерът на ДПС пожела на Володимир Зеленски в най-скоро време Украйна да стане член на НАТО и Европейския съюз. Карадайъ припомни, че ДПС е сред инициаторите и вносителите на днешната декларация на Народното събрание за подкрепа на влизането на Украйна в НАТО. 

Снимка: ДПС