Корнелия Нинова и Кирил Петков бяха сред последните, които взеха отношение по горещите политически събития, разиграли се в петък - изтичането на охарактеризиран като "скандален" запис от среща на депутатите на ДБ, последвалото изявление на Слави Трифонов, че ИТН напускат преговорете за съставяне на кабинет, и призивите на ГЕРБ и ДПС президентът да насрочи избори, ако БСП продължава да "тупка топката" с третия, последен мандат.

Ето как коментира всичко това лидерката на левицата във Фейсбук:

"Ще се водим само от Конституцията и решенията на органите на БСП

Сега всички ще се втурнат да предлагат, настояват, да тълкуват, да плашат с протести, "с кръв".

Искам да съм ясна. Няма да позволим никой да ни поставя условия, да ни изнудва или заплашва. Всичките ни усилия са подчинени на интересите на хората и националния интерес. Оттук нататък ние ще се водим в действията си само от две неща: Конституцията на Република България и решенията на Националния съвет на БСП и Коалиционния съвет на "БСП за България", заяви Корнелия Нинова.

 

Минути след нея, и премиерът в оставка Кирил Петков, който е на посещение в Азербайджан, използва социалната мрежа, ца да направи своя коментар на лавината от събития:

"Ако се отива към избори, този път ни трябва парламентарно мнозинство, при което да не си задаваме въпроси дали ще има подкрепа:

- за антикорупционни закони без компромиси,

- за прозрачно разходване на публичните и общински средства в полза на хората;

- за политики за народа, а не за избрани фирми?!

Каузата е България без задкулисие! Независимо от всичко, ще продължаваме да се борим всеки ден, за да си отвоюваме държавата.

Продължаваме промяната!", написа във Фейсбук Петков.