Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски опитва да сплаши кандидата за премиер Горица Грънчарова-Кожарева, пращайки ѝ "сивия си кардинал, Иван Мирински", за да "натиска Калин Стоянов да остане начело на МВР" - това обяви във Facebook единият от лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков. 

"Пеевски се опитва да сплаши г-жа Горица Кожарева. Праща сивия си кардинал, Иван Мирински, да натиска Калин Стоянов да остане начело на МВР. Внушава, че който е тръгнал срещу Пеевски, не бил прокопсал. Г-жо Кожарева, не се страхувайте от тези сенчести типове. Те могат да растат само на тъмно, а на светло изгарят. Ще държим прожекторите силно светнати!", написа Петков във Facebook. 

Малко по-рано днес "Труд" съобщи, че Горица Кожарева обмисля да се откаже от номинацията за поста на служебен премиер, позовавайки се на източници в президентството и от политическите среди. Като мотив се очаквало да посочи семейни причини. 

"Има опасност Горица Грънчарова-Кожарева "да хвърли кърпата", пък прогнозира в ефира на БНР пиар експертът Диана Дамянова. Според нея до това можело да се стигне, ако наистина има натиск върху номинираната за премиер за състава на служебен кабинет. "И тогава България ще се вкара в конституционна криза", добави Дамянова. 

Преди дни вътрешният министър Калин Стоянов обяви, че при посещението на Грънчарова-Кожарева в МВР не е получил покана да остане на поста си.