Словесната престрелка между ИТН и Татяна Дончева продължи в медиите и днес. След като Татяна Дончева определи Слави Трифонов като слаб физически и психически, за който никой не знае как той взима решения и кой му ги спуска, то депутатът от "Има такъв народ" Любомир Каримански я нарече "отровен бурен".

Попитан в "Лице в лице" за скандала "500К" и разногласията с народния представител от "Изправи се БГ! Ние идваме " и лидер на "Движение 21", Каримански коментира:

"Когато преди по-малко от година г-жа Дончева беше в студиото на Слави Трифонов и гостуваше с идеята, че ще променим всичко заедно. Ако е знаела тогава, че Трифонов и проектът "Има такъв народ" работи с политическото задкулисие, странно какво правеше там".

По думите му тя е излъгала, че финансовият министър Асен Василев не е участвал актуализацията на Бюджет 2021. "Как може да вярваме на един политик, който 30 г. не донесе нищо в политиката. Какъв беше приносът на г-жа Дончева от командировката ѝ във Виена? Аз бих я оприличил на отровен бурен, който задушава новопосаденото дърво", каза Каримански.

Коментирайки актуализацията на бюджета председателят на бюджетната комисия в Народното събрание и депутат от "Има такъв народ" обвини в лъжа и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Той заяви, че твърдението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че работата по финансовата рамка е започнала в началото на септември - е лъжа. По думите му на първо четене са минали поправки в бюджетната комисия още на 24 август.

"Г-жа Нинова е била в кабинета на председателя на НС Ива Митева и е настояла, когато е трябвало да върне мандата, че ще го направи, ако се направи извънредно заседание за малките бюджети - НЗОК и ДОО. Това е жестока политическа, интригантска система от старите партии, в която младите хора няма как да се припознаят", уточни Каримански.

По думите му от 2008 до 2019 г. не е имало актуализация на пенсиите у нас и умишлено са се държали на минимално ниво въпреки икономическия ръст.

"Ние искахме да изправим тази несправедливост. Не бяхме за добавката от 120 лв., защото е порочна практика да се дават пари, които след това много трудно може да се вземат от пенсионерите", обясни още депутатът.

Относно проблемите на бизнеса и домакинствата във връзка със скъпия ток, той каза: "Трябва да се направи трансформация в енергетиката и по-специално при ТЕЦ-овете. Трябва да се започне от някъде. Няма време, не може да се чака, трябва да се подготвим - как тези централи ще се осъвременят, за да бъдат активни".

Той обясни, че е получил редица поздравления за актуализацията на Бюджет 2021, на фона на фрагментирания парламент.

Каримански отхвърли информацията, че е бил кандидатът на "Има такъв народ" за председател на БНБ, когато беше поставена темата за смяна на настоящия шеф.