До края на януари е възможно докладът за нови изтребители да бъде разгледан от Министерския съвет. Това каза пред журналисти в отговор на въпрос вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той добави, че се надява докладът на политико-военната група за изтребителите да му бъде представен още днес.

Не съм им давал срок и час, това, което е установено от работата на двете комисии, ще го обработим и ще го внесем в Министерски съвет, зависи кога постъпи, ако е готов днес, е възможно още утре, ако дойде утре - ще го внесем в първия работен ден, уточни министърът.

Какъвто и да е докладът, трябва да има междуведомствено обсъждане от две седмици, обясни той.

На въпрос за процедурата за новите бойни машини Каракачанов коментира, че е решено да се изпратят писмата след Нова година.

Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев уточни, че проектът за бойни машини е готов, но фирмите са поискали да се изпратят писмата за даване на оферти след Нова година заради празниците, за да не се намалява срокът за подготовката на техните оферти.

Каракачанов каза, че за проекта за флота има искане от една от фирмите за удължаване на срока за отговор, като становището на контраадмирал Петев, е, че можем да го удължим до 30 дни.