Арестите на Бойко Борисов и активистите от ГЕРБ напомнят на действията на МВР по време на изборите юли и ноември. Това заяви от кулоарите на Народното събрание лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той поиска документи от вътрешния министър Бойко Рашков.

"Наши младежи твърдят, че са репресирани по време на изборите. Ние всеки ден го говорим това. Искаме документи от Рашков за всички онези над 20 хил. случая, които не са стигнали до прокуратурата, и да не се крие зад онези 20 случая, които са стигнали. По този начин ще запазим демокрацията у нас, включително и за вчерашния случай", коментира депутатът пред журналисти в парламента. 

По думите на Крадайъ в страната има пълзящ фашизъм с тази полицейщина през последните 12 години.

"От снощи насам чуваме една тема, която се аргументира за нахлуването в дома на който и да е български гражданин без основание. Това било "неотложност". Ние от изборите знаем едни неотложности в дома на 85-годишен инвалид, който от 2-3 години не е ставал от легло, се нахлува с неотложност. И ние, когато четем от трибуната, че има пълзящ фашизъм", каза Карадайъ. 

Той коментира и написано от премиера Кирил Петков изречение в социалната мрежа "Никой не е над закона".

"Днес чуваме цитати "никой не е над закона". Нали помните този цитат от кого е? От Цветанов,  от Борисов, 2009-2010 г. Нали помните - не е нещо ново. Но днес "никой не е над закона" да се говори от човек, който доказано е нарушител на Конституцията, като оценка е лицемерие", каза депутатът от ДПС.

Попитан дали се очаква и арест на Делян Пеевски, Мустафа Карадайъ отговори следното:

"Очаквам арест и на вас, и на мен, ако живеем в такава държава, в която имаме призиви "Бог да пази България", но самите ние не полагаме призиви да я пазим, да пазим върховенството на закона и да пазим демокрацията, за да може всеки, който се облече във власт, да може да прави репресии срещу опонентите си".