Заради претенции на независимия кандидат за кмет на Плевен Георг Спартански, че има нередности в документацията около изборите, началото на вота в една от секциите се забави с половин час, а самият той бе изведен с полиция, предаде агенция "Фокус"

Подадени са два сигнала срещу Спартански в ОИК, единият от които е подаден в 7.12 часа от Председателя на СИК - Димитър Иванов. Той бил за това, че издигнатият от Инициативен комитет кандидат е влязъл в секцията и е възпрепятствал откриването на работата на комисията в началото на изборния ден.

Спартански претендирал, че има нередности в документацията и не е допускал избирателите до помещението. С тези действия секционната комисия е успяла, след намесата на екип на Общинската избирателна комисия и полицейски служител, да открие изборния ден в 8.30 часа.

Вторият сигнал е получен от член на същата секционна комисия (№152400133, която се намира на ул. "Пиер Кюри" №2 в болница "Сърце и мозък"). Магдалена Войкова в 9.29 часа е сигнализирала за това, че четирима представители на Спартански със свои действия са пречели на провеждането на изборите.

Държали се арогантно с членовете на комисията, дърпали избирателния списък и кочана с хартиените бюлетини. Отказвали да напуснат секцията след многократни покани от страна на членовете на комисията и не са давали възможност на избирателите да упражнят правото си на гласуване по това време на деня. След като са разбрали, че екип от Общинската избирателна комисия отива за проверка, напуснали секцията и работата на СИК продължила.

На свое съвещание ОИК е решила да уведоми Районната прокуратура в Плевен за резултата от проверките си.