Документалният филм на Навални "Дворец за Путин" е бил гледан над 100 милиона пъти в "Ютюб", сочат данни от днес на платформата за споделяния на видео, предаде Ройтерс.

Филмът показва и разказва за помпозната и строго охранявана резиденция на брега на Черно море, приписвана на Путин, за която обаче руският президент твърди, че не е негова. Дворецът е изграден в италиански стил, а имението разполага с подземна хокейна площадка, както и с казино, плувен басейн, театрален салон и т.нар. аква-диско. Последното название е вдъхновило създаването на музикален видеоклип с името "Аквадискотека", привлякъл досега три милиона гледания в "Ютюб".

Излъчените днес кадри в същата платформа обаче показват съвсем различна картина от описаната в разследването на Навални. Екип на популярен Ютюб канал беше пуснат да снима в имота, за който опозиционера твърди, че е построен за президента Путин с държавни пари.

Излъчените от канала кадри показват различна картина от описаната в разследването. В двореца няма луксозни мебели и подови настилки. Вижда се единствено, че тече голям ремонт.

От youtube канала не се ангажират да кажат кой лъже. Те споделят, че са били пуснати да снимат за един час в имението.