От 7:00 часа в Хасковска област започна полицейска акция срещу изборната търговия. До този момент има петима задържани, съобщи в Любимец директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Иван Расоков.

ВИЖТЕ СНИМКИ >>>

Двама от арестуваните са от Любимец, а другите трима от Хасково. Полицаите са открили списъци с имена и лични карти в частен дом в хасковския квартал "Орфей".

Открити са дози от различни видове наркотици, голямо количество цигари без бандерол, стоки от защитени търговски марки, посочи Расоков.

Проверка се извършва и в ромския квартал на Любимец, където се издирва 47 годишен мъж, който не е намерен в дома си, но за разпит в полицията е отведена неговата съпруга. В дома й е намерен списък и безакцизни цигари.

Проверяваните обекти и лица са набелязани след анализ от предишни избори и за тях се смята, че са рискови за търговия с гласове. Всеки сигнал, който се получи, се проверява в детайли и се докладва на прокуратурата, допълни Расоков.

По негови думи до този момент са издадени 21 предупредителни протокола срещу лица, за които съмнения, че се занимават с дейност, нарушаваща политическите права на гражданите.

Акцията ще продължи през целия днешен ден, проверки ще има и до самия ден на вота.

Акцията в Хасковско

Снимка: Bulphoto

Проверяват се частни адреси, търговски обекти, заложни къщи и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва търговия с гласове. По време на операцията ще се търсят и наркотици.

Акцията в Хасковско

Снимка: Bulphoto

Акция срещу купуването на гласове се провежда и във Варна. За момента няма задържани за купуване на гласове, но по информация на полицията 9 души са арестувани за битови престъпления, предаде БНТ.

Акцията в Хасковско

Снимка: Bulphoto

Спецакцията започна рано тази сутрин. Блокирана е жп гарата в града. Ще се извършат проверки и в други населени места в област Варна. Проверяват се предварително набелязани частни адреси, търговски обекти и игрални зали.

Любимец - изборна търговия - полицейска акция

Снимка: БТА

Специализирана полицейска операция е в ход на територията на област Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград. Операцията е по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите.

Снимка: БТА