Йорданка Фандъкова откри предизборния си щаб в зала 6 на НДК.
За мен това е продължение на това, което направихме с екипа на кмета Бойко Борисов, каза в началото на своето експозе кандидатът за кмет на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. През следващия месец за мен е много важно да продължа да работя по проектите, с които сме се занимавали, допълни тя. Фандъкова обеща, че тази кампания ще бъде без концерти и спектакли и ще се наблегне на срещите с хората. Кандидатът за кмет на София на ГЕРБ посочи, че чрез допитване до столичани са изразени най-големите проблеми според тях - транспортът, трафикът, чистотата, недостигът на места в детските градини и бездомните кучета по улиците.
Фандъкова представи екипа, който ще бъде в предизборния й щаб. Ръководител е общинският съветник от ГЕРБ и председател на групата в СОС Малина Еврева, а заместници са координаторите на партията Александър Ненков, Таня Георгиева и Жени Алексова.
В отговор на въпрос за думите на кандидата на БСП Георги Кадиев, че битката за кметския пост няма да е с Фандъкова, а с Бойко Борисов, кандидатът на ГЕРБ отговори, че в случаите когато някой слуша някого, няма нищо лошо. Зависи кого и как слушаш. "Бойко Борисов умее да слуша. Когато защитаваш теза, той умее да те чуе. Неслучайно парите за образование са защитени", каза Фандъкова и даде пример, че във времето на ограничени финансови ресурси и криза МОМН е отпуснало два и половина милиона лева за осигуряване на заплатите за новооткрити групи.
За откриване на предизборния щаб на Фандъкова дойдоха председателят на ГЕРБ и вицепремиер Цветан Цветанов, председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов, председателят на Софийската организация на ГЕРБ и заместник-председател на Народното събрание Лъчезар Иванов, общински съветници, районни кметове и депутатите на ГЕРБ от София.
Кандидатурата на Фандъкова за кмет на София вече получи подкрепата на СДС, ДСБ, "Атака", "Гергьовден" и "Обеденине земеделци".
Вчера кандидат-кметът на БСП Георги Кадиев откри своя предизборен щаб. Кампанията му ще се проведе под мотото “София има право да е различна”. По думите му на тези избори той ще се състезава с Бойко Борисов.
На 15 ноември частични местни избори ще има в София, Враца, Правец, Разлог, а също в столичния район Панчарево и в село Беглеж, Плевенско.
В София ще бъде концентрирано по-голяма част от вниманието на предстоящите частични избори, коментира по-рано политологът Димитър Димитров пред БНР. По думите му изборите ще бъдат избори от втори порядък, защото няма да участват всички. Димитров коментира, че очаква не много високо участие от страна на гражданите – първо, защото тези избори са частични и второ, защото са в година, в която имахме много интензивна изборна програма.
„При участието на известни кандидати, при отсъствие на самостоятелен политически дневен ред в София и при много малък брой участващи, не е много трудно да се предскаже изборният резултат”, коментира политологът.
Вижте снимки