Това съобщиха пред БТА от пресцентъра на НДСВ. Досега са насрочени частични избори за 24 октомври в 16 кметства и общини, но предстои насрочването на избори и в други общини като София и Враца. На парламентарните избори през юли партията претърпя претърпя пълен провал - не можа да прескочи бариерата от 4% и остана извън Народното събрание.
Друго решение на Политическия съвет на жълтата партия е свързано със сезирането на Конституционния съд за текстове в Закона за опазване на културното наследство, което направи омбудсманът Гиньо Ганев. Политическият съвет застава зад закона и изразява безпокойство, че евентуалната отмяна на текстове ще се отрази негативно на опазването на националното културно богатство. Промените, които за които Ганев лобира са в полза на частните колекционери.
НДСВ ще проведе консултации с политическите сили и ще търси подкрепа в посока съхраняване на културното наследство на България и ще продължава да защитава националните ценности от посегателствата на олигархията, заявяват от партията на Симеон Сакскобургготски.