От "Има такъв народ" обявиха, че няма да приемат напусналите групата депутати да получат министерски постове в правителство с третия мандат. Пред журналисти депутатът Станислав Балабанов обясни, че няма как да се съгласят с нещо такова, тъй като е нечистоплътно.

"И тук говорим за морал, какъвто тези хора не притежават", посочи Балабанов.

"Те са на масата за преговори, но не значат нищо за мнозинството в парламента. Без тях, ако съумеем четирите формации да направим мнозинство, бихме имали 128 гласа, така че напусналите са без значение, такива хора по принцип остават без значение в политиката", добави той.

По думите му всички очакват да видят кое ще е предложението на "Продължаваме Промяната" за кандидат за премиер.

"Чакаме да видим как ще протекат преговорите, БСП имат доста сериозна отговорност", коментира още Балабанов.

На въпрос дали ИТН ще държат да имат министри в бъдещ кабинет, депутатът отговори, че диалогът е отворен, но първо трябва да мине вторият кръг от преговори. Според Балабанов управление няма да се случи, ако продължи практиката с налагането на имена, с едноличното налагане на заповеди, с едноличния начин на управление, с превръщането на парламента в "гумен печат".

От ИТН обаче оставяли диалога отворен, за да видят кой как ще предложи имената, кой как ще застане зад тях.

"Защото тези, които говорят в момента за програма, по която трябва да вървим, напоследък налагат само имена. Затова казваме, че партията, която вкара държавата в избори в момента, ще е основният виновник", отбеляза депутатът.

По думите му разговорите с БСП тази седмица са минали в конструктивен тон и диалог.

"По програмата за работа, която залагат като основен фундамент, ако има правителство, дадохме своите предложения, редакционни промени. Така че по нея нямаме проблем, абсолютно нормално и по човешки минаха тези разговори, в които БСП са основен водещ", подчерта Станислав Балабанов.