"Има такъв народ" ще предложи да не се избира в този момент нов председател на парламента. Това съобщи зам.-председателят на НС Ива Митева, която категорично отказа да бъде номинирана.

Предложението ще бъде направено на Председателския съвет на НС преди заседанието на депутатите.

"Не сме обсъждали кандидатура, аз продължавам да смятам, че председател на НС трябва да бъде избран в нормална, спокойна обстановка, когато започнем да разговаряме всички парламентарни групи", каза Митева по бТВ.

"Смятам, че правилното решение е точката да отпадне от дневния ред. Ако не се приеме на Председателски съвет, ще поискаме гласуване в пленарната зала. Няма нужда от допълнителни скандали. В момента не му е времето", категорична е депутатката от ИТН.

"На мен тази позиция не ми е самоцел", допълни още Митева. "Ще е трудно на когото и да е колега в този момент оттук нататък", каза тя.

Митева каза още, че е склонна да подкрепи отново Никола Минчев за председателския пост, но при условието, че се постигне консенсус около неговата кандидатура.

"Да, защо не" - отговори на въпроса дали ще подкрепи повторното избиране на поста на Никола Минчев. Митева обаче обясни, че ще го подкрепи, ако се постигне съгласие между всички парламентарни групи. От ПП вече дадоха заявка, че може би ще предложат отново Минчев да се върне на председателското място.