От "Има такъв народ" отново се фокусираха в кадрите на служебния кабинет. Този път настояха да разберат дали министърът на икономиката Кирил Петков е нарушил законите на страната. Имал ли е той двойно гражданство към момента на назначаването му в служебния кабинет, е попитал депутатът от ИТН Димитър Гърдев в писмен въпрос до външния министър Светлан Стоев. Гърдев се позовава на медийни публикации, в които се твърди, че министърът на икономиката е имал канадско гражданство, което в разрез с българското законодателство.

"Направих отказ от канадското си гражданство преди да встъпя в длъжност министър на икономиката", коментира пред журналисти в парламента Кирил Петков.

"В първия момент, в който бях поканен за министър, направих този отказ", допълни той. "Този отказ е нотариално заверен, така че имам пълната документация", каза още Кирил Петков.

"Когато в момента липсва актуализация на бюджета, когато 430 млн.лв. няма да има за бизнеса, няма да има пари за хората на първа линия в болниците, няма пари за актуализация на пенсиите, ние сме на прага да не можем да плащаме и да поемем следващата ковид вълна, с какво решават да се занимават в това Народно събрание - с интриги", изрази раздразнение Петков.