Намираме за безкрайно необходимо това Народно събрание да излъчи правителство. Страната е в тежка икономическа ситуация, а на партиите не им пука за хората - това коментираха Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев от "Има такъв народ". 

"Всеки си гледа късия партиен интерес или собственото его, или някакви зависимости. Уважаеми съграждани, на тях не им пука за вас. Не зависи от нас дали първият мандат ще се провали или няма да се провали. Да видим какво ще стане на третия мандат", коментира Тошко Йорданов пред журналисти в кулоарите на парламента. 

По думите му ИТН ще разговаря с всички, но ПП-ДБ трябвало да сменят подхода:

"Ние ще говорим с всички. Друг е въпросът, че ПП-ДБ трябва да сменят подхода, да не предлагат този техен глупав кабинет с хора, които не стават. Да предложиш провалил се човек, който втори път да се провали - ще пропусна да използвам квалификации".

"Хората извън сградата на парламента, колкото и да се вглеждат и да търсят нещо хубаво, виждат това, което ние им показваме отвътре. Те виждат един месец лутане и сякаш търсене на причини да не се състави кабинет. Никой не говори за това кое е полезно за всички", коментира пред bTV депутатът от ИТН Ивайло Вълчев. 

"Тези, които оттеглиха подкрепата си от кабинета на ГЕРБ-СДС или въобще не я дадоха, се оправдават с това, което са обещали на своите избиратели", каза още той. И добави, че партията му намира за безкрайно необходимо това Народно събрание да излъчи правителство и за безкрайно необходимо да се проведат всички възможни разговори. "Искаме да строим отношения на практицизъм и прагматизъм", посочи Вълчев. 

Три са политическите сили в 49-ото Народно събрание, които са заявили, че няма да подкрепят първия мандат на ГЕРБ-СДС - ПП-ДБ, БСП и "Възраждане".