Вицепрезидентът Илияна Йотова не е оптимист за съставянето на правителство. Това заяви самата тя пред журналисти, като посочи, че се надява все пак България да има стабилно правителство. 

"По-скоро смятам, че уважението което дължахме на патриарха, накара тези дни политиците да са по-смирени. Има моменти в живота, в които просто трябва да сведем глава", отбеляза вицепрезидентът и добави: 

"Бих била наистина много доволна, ако получим папка със сериозен Министерски съвет, с отговорни хора, знаещи и грамотни хора, които ще работят за всички нас, а не за себе си. Нека повече да няма кървави писма за министри и чистки".

Вицепрезидентът присъства на откриването на барелеф на отец Александър Чъкърък в българската църква "Свeти Георги" в Одрин. Автор на монумента е Камен Старчев. Считаният за духовен водач на българската общност в Турция свещеник почина на 17 март миналата година.

Отец Александър Чъкърък бе дългогодишен свещенослужител в българската църква "Св. Георги" в Одрин, член на Върховния комитет на Съюза на тракийските дружества в България, радетел за опазване и укрепване на българската вяра и традиции. С дейността си допринесе за поддържане на добросъседски отношения между България и Турция. През февруари 2023 г. президентът Румен Радев удостои отец Чъкърък с орден "Св. св. Кирил и Методий" първа степен за неговите заслуги за опазването на българското културно и историческо наследство, припомниха по-рано от президентството.

Отец Александър Филипов Чъкърък е роден на 15 октомври 1960 г. в Одрин, Турция, в семейството на родолюбивите българи Филип и Елена Чъкърък. Ръкоположен е на 27 юли 2001 г. за дякон и на 29 юли 2001 г. за свещеник от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион.

На 30 юни 2003 г. започва работа като свещеник в църквата "Свети Георги Победоносец" в Одрин, Турция. Държавният глава Румен Радев изрази дълбоки съболезнования на семейството, близките хора и православната общност в съседна Република Турция по повод кончината на отеца.