"Гласувах за решителен и смел човек за президент на България. Гласувах за човек на дълга, за човек, показал, че за него най-важен е българският интерес тук, в страната, и навън", заяви Илияна Йотова, след като упражни правото си на глас.

"Гласувах за това от утре президентската институция, заедно с очертаващото се мнозинство в НС, надявам се - и със стабилно правителство. да отвори нова страница в историята на България. Нова за нейния просперитет и бъдеще, за нейното равноправно място в европейските структури, за това да има своя решителен глас там, когато се определят политиките", допълни Йотова.

Кандидатът за вицепрезедент посочи още, че е гласувала "за това децата ни да се върнат от чужбина, да отглеждат тук децата си, да работят за България - това, което те пожелаха и миналата година на площадите на протеста", каза още тя.

"Гласувах за това да има разбирателство между институциите, да има общи приоритети и общи интереси, така че да работим всички за българските граждани, независимо къде се намират те. Да работим така, че беззаконието, корупцията и престъпленията да бъдат минало и то да служи единствено и само за урок", коментира още Йотова.

И призова всички българи да гласуват и да покажат, че техният глас означава нещо.

"Да покажем, че сме граждани, а не поданици така, както някой беше решил, че можем да бъдем", каза вицепрезидентът.

ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ НА ЖИВО С DIR.BG!

За да анализират първите официални данни от екзитполовете, реакциите на двамата кандидати за президенсткия пост, както и тези на политическите лидери, от 19 ч. на 21 ноември в извънредното издание на видео подкаста "Директно в новините" гостуват социологът журналистите Явор Дачков и Владимир Йончев, социологът Васил Тончев и политологът Иво Инджов.

ГЛЕДАЙТЕ ИЗВЪНРЕДНОТО ИЗДАНИЕ на "Директно в новините":