Надяваме се това правителство да не изкара мандата си до край и да има предсрочни избори. Това каза в студиото на "Лице в лице" по bTV Христо Проданов - зам.-председател на ПГ на БСП.

"Онзи ден премиерът анонсира изхарчването на 2 млрлд, искахме да се обсъдят тези пари и мерките. Това, което ние искахме, е тези 2 милиарда да бъдат обсъдени и всичко това да мине през парламента. По начина, по който е свикнал да управлява Борисов обществените средства, той направи една пресконференция, а в парламента нито дума за актуализация на бюджета (...)Това е подкупване на хората (...) обществените пари се харчат с решение на НС, не с джипа на Борисов, докато обикаля", коментира още той.

Според него в "последните 10 години България се управлява силово, мафиотски и затова хората са по улиците".

Проданов поясни и че от БСП са готови за избори и няма никакво разединение в партията, което е станало ясно, по думите му, от протеста на левицата преди дни.

Той коментира и записите с гласа, наподобяващ този на Бойко Борисов:

"Относно това, че има опити за създаване на негативно отношение към властта - кой е говорил така по телефона, няма съмнение, че това е министър-председателят, в нормална държава премиерът трябва сам да подаде оставка, дори да няма хора на улицата, надявам се, че няма да успее да продължи мандата си", каза още зам.-председателят на ПГ на БСП .