"Цялата тази постановка е напълно измислена". Това заяви лидерът на ДБ Христо Иванов пред журналисти, помолен да коментира случая с оттеглянето на "Има такъв народ" от властта заради Република Северна Македония. 

"Има ясен конституционен текст, който казва, че външната политика на България се води от Министерски съвет, а Министерски съвет се ръководи от премиера, нали разбираме това нещо", реторично попита Иванов, като добави, че ако е имало двойна политика, то външният министър Теодора Генчовска трябвало да си подаде оставката, защото е имала различна политика от тази на Кирил Петков.

По думите на Иванов не може да има четвърти избори само в рамките на 13 месеца.

"Ще обмисляме всякакви мерки, но в крайна сметка е въпрос на решение по съвест на всеки народен представител дали ще хвърлим окончателно страната в политическа криза и в сериозен риск от четвърти избори в рамките на 13 месеца, които очевидно няма как да доведат до нищо по-добро от това, което имаме", обясни депутатът от ДБ.

Относно актуализацията на бюджета Иванов сподели опасенията си, че тя може и да не бъде приета.

"Всичко е възможно в момента. Виждаме един абсолютен разгул на безотговорността и популизма. Интересите на страната и на хората, които се нуждаят от подпомагане от държавата, интересите на бизнеса - всичко това е хвърлено през прозореца", отбеляза Христо Иванов.