Два протеста се проведоха пред президентството, докато на "Дондуков" 2 течеше процедурата по връчването (и връщането му) на третия мандат за съставяне на правителство. 

Едната проява бе организирана от ММА шампиона Станисав Недков - Стъки и бе под надслов "Да заменим чалгата с хоро". В социалните мрежи той призова всички да носят българското знаме на гърба си или национална носия и да покажат, че "няма да предадат българската демокрацията в ръцете на разединителя Румен Радев.

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК >>

"Нека в сряда да се съберем в 10:30 пред Президентството и да поискаме оставката на Румен Радев, като преди това разпусне този зловреден парламент, съставен от политически темерути, нежелаещи да си говорят един с друг. Партийни хамелеони и слънчогледи, прескачащи от партия в партия, които ни се представят за нови лица и борци срещу статуквото. Същите, назад във времето участвали, като депутати и министри в така нареченото статукво. Тези, които викаха "мутри вън", се оказаха мутри в бели якички, които в полунощ по тъмно и задкулисно приемат изборни правила, издават укази и ги обнародват в извънреден брой на Държавен вестник. В почивния ден - на Разпети петък", изтъкна организаторът.

Снимка: "Булфото"

Протестиращите носят плакати, според които Румен Радев "упражнява диктатура и е агент на Кремъл". 

Снимка: "Булфото"

Другият протест пък бе срещу премиера в оставка Бойко Борисов и е контрапроява на протеста на Станисав Недков - Стъки. Протестиращите настояват за незабавно съставяне на служебно правителство и партиите от протеста да поемат управлението.

Снимка: "Булфото"