Това заяви той в интервю за bTV по повод искането на ГЕРБ да подаде оставка заради публикуваните снимки.

Скандалът става месец след като президентът призова да бъдат заклеймени опитите фашизмът да получи индулгенция със стара дата по повод снимките на чиновници от регионалното и военното ведомство в нацистки пози.

Президентският секретар заяви, че неговият случай е друг, защото ясно си личи, че са правени по време на маскарад. Снимките са отпреди 14 години - от парти с маски и не са публикувани в социалните мрежи.

Според Пламен Узунов изваждането им сега цели да го дискредитира, за да удари по президентската институция.

По думите му снимките са от новогодишно тържество през 2003 г. с няколко семейства, където имало томбола и му се паднало да се маскира като Хитлер.

Снимките бяха показани миналия четвъртък в "Господари на ефира", на които Узунов е преоблечен като Хитлер. От предаването заявиха, че са получили снимките по редакционната поща.

Последва и реакция на ГЕРБ, които поискаха оставката на Узунов. Премиерът Бойко Боросов посочи, че се вдигнало толкова шум и трябвало да освободи хора от кабинета заради шеги с нацистки поздрави, а в случая с Узунов се мълчи.

През май зам.-министърът на регионалното развитие Павел Тенев подаде оставка, след като бе публикувана негова снимка с нацистки поздрав, направена преди години край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж. Той заяви, че се е шегувал, както го направил по съответния начин и пред други фигури.

Беше извадена и подобна снимка на началника на дирекция "Социална политика" в Министерството на отбраната Иво Антонов, чиято оставка беше поискана от премиера Бойко Борисов пак заради снимка с нацистки знак. Последва публично извинение на Антонов.