Бившият кандидат за кмет и общински съветник от ГЕРБ Антон Хекимян предприе първа политическа атака срещу новия кмет. Той обвини Васил Терзиев за ранените при сблъсъците по време на протеста на футболните фенове заради липса на организация от страна на общината.

"София тази вечер е окървавена. Г-н кмете, не става с призиви, а с организация. Вашата липсва", написа в профила си във Фейсбук Хекимян.

"Къде е подготвеният ви екип, с който щяхте да управлявате от първия ден? Къде са хората около вас, които да предвидят ситуацията и да осигурят безопасността в града?", критикува той новия градоначалник.

"Битите хора, ранените полицаи, запалените кофи за боклук и арестуваните - всичко това е ваша отговорност, г-н Терзиев", хвърли вината общинарят от ГЕРБ върху новия кмет.

"Защо позволихте агитките да се слеят? Защо допуснахте хора с бомбички и пиротехника? "Кофите за боклук, инфраструктурата и бусовете не са виновни за състоянието на българския футбол" - коментар на Терзиев пред медиите. Вие обаче сте виновни за хаоса в столицата!", продължи да сипе обвинения класиралият се на трето място в кметския вот общински съветник.

Той потърси отговорност от Терзиев. "Очакваме да поемете отговорност за разбитите глави и баталните сцени по улиците на града!", пише още Хекимян. И същевременно също настоява за оставката на президента на БФС Борислав Михайлов.

"Хората имат право да протестират срещу корумпирания БФС! #оставка за Михайлов!", завършва постът на бившия журналист, който вече е политик от ГЕРБ.