Предстои да бъде взето решение дали "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София" да издигне нов кандидат за председател на Столичния общински съвет. Това каза в "Още от деня" по БНТ общинският съветник от групата Грети Стефанова, която председателства заседанията заради невъзможността за излъчване на нов председател.

"Винаги може да има и друга кандидатура, но интересното е, че досега колегите бяха категорични, че никога няма да гласуват за Борис Бонев. Не знам защо е тази фиксация", заяви Стефанова. 

Софиянци не заслужават да отидем отново на избори, категорична е тя. Посочи още, че на дневен ред не стои въпросът тя да заеме длъжността председател на СОС.

"Блокажът в Столичния общински съвет със сигурност ще се преодолее. Единственото условие е всички общински съветници да искат да изпълнят предизборните си обещания, че ще работят за града и за софиянци".

По думите ѝ е проблем, че ГЕРБ-СДС отказват да участват в гласуванията.

Видно е, когато половината зала се изпразни. те най-демонстративно излязоха, защото някой вече беше поискал трета реплика, при положение че имаме една единствена точка - предлагане на кандидатури за председател на общински съвет.