Бившият главен прокурор Иван Гешев реагира на изказване на Бойко Борисов, че целял да стъпи на политическия терен на негов гръб. Гешев отрича твърдението и от своя страна коментира кого е използвал пък лидерът на ГЕРБ, за да навлезе в политиката.

В кулоарите на парламента Борисов заяви пред медиите, че "в последните 2-3 седмици за пореден път някой, който иска да прави политическа партия, започва да се занимава с Бойко Борисов, нарушавайки и служебните си ангажименти".

"Очевидно е, че Гешев тръгна да прави партия, нападайки мен и Кирил Петков, за да дискредитира тези имена, защото му пречат на политическия проект", беше изводът, който направи лидерът на ГЕРБ.

"Днес Борисов казал, че съм искал да вляза в политиката на негов гръб. Борисов обича да обвинява другите в нещата, които прави - говори за ДПС, а неговото сегашно правителство е с подкрепата на ДПС", написа бившият главен прокурор в профила си във Фейсбук, след като вече не заема никаква длъжност в прокуратурата и даде заявка за влизане в политическия живот на страната.

"Борисов влезе в политиката на гърба на Живков и на царя, затова си мисли, че всички други са като него. Аз съм тръгнал от най-ниското стъпало и съм вървял нагоре с труд и почтеност. В България има огромен брой честни и почтени хора, излъгани от политически измамници", коментира още Гешев.

И завършва коментара си с хаштаг #ВремеЕдаИзметемПолитическияБоклук ❗️- репликата, станала причина с гласуването си Висшият съдебен съвет да го свали предсрочно от поста заради уронване на престижа на съдебната власт. По време на изслушването преди гласуването за отстраняването му като главен прокурор Гешев обяви пред магистратите, че именно Борисов е "натиснал копчето" за това.