Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в Цeнтралната избирателна комисия за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Документите бяха внесени в 11 часа от зам.-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев, председателя на СДС Румен Христов, Костадин Ангелов, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, административния секретар на партията Цветомир Паунов и председателя на МГЕРБ Георг Георгиев, както и младежи от ГЕРБ.

"Документите бяха приети без забележка. Искам да благодаря на всички наши членове и симпатизанти, след като в рамките на няколко дни бяха събрани над 37 000 подписа. Вярвам и съм убеден, че добрите резултати и доброто сътрудничество между най-старата демократична партия след промените от 1989 г. и най-голямата дясна партия ще продължи успешно", заяви пред журналисти Цветомир Паунов.

От своя страна зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев изтъкна, че изборите не са Олимпийски игри, нито състезание.

"Разбира се кой е първи и втори има огромно значение, но за нас голямата цел е да върнем максимална част от доверието на българските граждани. Ще водим спокойна и разумна кампания, като предлагаме решения за изход от всички кризи, в които е затънала България. Ще бъдем отговорни, защото до голяма степен от нас зависи, без значение дали като управляващи или опозиция, политическия процес и това, което се случва в България", допълни той.

По думите му в момента е рано да се коментират коалиционни вероятности, защото първо трябва да се види каква е волята на българските избиратели.

"За нас обаче е от изключително значение България да прекрати използването на политическата шарлатания. Да говориш едно и да правиш друго - думите в политиката отново трябва да имат смисъл. Това, което казваш, да поражда резултат, да значи нещо", категоричен бе Дончев.

Според него през последната година е ставало точно това - управляващите са говорили едно, а са правили друго.

"Остра риторика срещу "Газпром", а в същото време продължаваме да купуваме руски газ с руски посредници", каза още зам.-председателят на ГЕРБ. 

В отговор на въпрос дали Бойко Борисов ще бъде водач в две листи, както досега, Томислав Дончев каза: "Ще видим. Със сигурност оценката на ръководството на партията за работата на парламентарната група е добра. Това не означава, че няма да търсим свежи попълнения. Една партия е като една личност - трябва да се развива непрекъснато. Освен това политическите сюжети се сменят.