Изпълнителната комисия поиска отстраняването й и от зам.-председателското място в парламентарната комисия по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите към 41-то Народно събрание.
От ГЕРБ освободиха като организационен секретар на местната партийна организация в Пещера Галина Воденичарова, която се оказа в основата на сценария. Тя е и председател на местната структура на младежите на ГЕРБ. 

В скандалното спортно състезание "Координация, разум и действие" ученици решавали спортни, исторически и логически задачи. Според сценария за всяка решена задача отборът от съответното училище получавал по една дума, като на финала - от получените думи било съставено изречението: "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни".

Вчера премиерът Бойко Борисов определи случая като недопустим.
"Това е просто недопустимо, надявам се да я накажат (Красимира Симеонова - б.р.). Срам ме е от тази депутатка. Никога ГЕРБ не е правил такива неща. Всички тези самоинициативи никакъв ефект нямат, освен негативен към нас. Просто не искам да чувам за нея", ядоса се той пред журналисти.

В кулоарите на парламента днес председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев коментира, че решенията на Изпълнителната комисия на партията са достатъчна санкция за депутата от ГЕРБ. Несериозно е да говорим за освобождаването й от парламента, допълни той. По думите му, ако всяка партия отстранява депутати за грешки, подобни на тази на Симеонова, днес нито вляво, нито вдясно щеше да има народни представители.

Решенията на Изпълнителната комисия на ГЕРБ във връзка със случая от Пещера са правилни, каза за БТА Красимира Симеонова. Това е справедливо, тъй като когато човек направи грешка, трябва да плати за нея, каза още депутатката.