Георги Тронков от ГЕРБ беше преизбран за кмет на Вълчи дол, Варненско, още на първия тур на изборите в неделя. Той е получил 1750 от гласовете, следван е от Георги Тодоров с 891 гласа, Преслав Петров с 437 и Николай Дяков с 88 гласа, съобщи БНР.

3242 избиратели са подали своя вот, от които машинно 2137 и с хартия 1105. Правото си на глас можеха да упражнят малко над 7400 избиратели. 

Избирателната активност е около 42%.

В профила си във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви победата на представителя на партията си с думите: ГЕРБ има кмет във Вълчи дол още на първи тур! Продължаваме.

Партия ГЕРБ отново номинира за кметското място Георги Тронков, който през 2019 г. спечели изборите, но после правомощията му бяха предсрочно прекратени заради конфликт на интереси.

За кметското място в община Вълчи дол се бориха общо четирима кандидати. Номинираните бяха Преслав Петров, кандидат на партия "Свобода", Николай Христов от партия "Възраждане", издигнатият от инициативен комитет Георги Георгиев и Тронков. 

В общината бяха отворени 25 секционни комисии, в 11 от които се гласуваше с машини. 

Мандатът на Тронков бе прекратен с решение на ОИК от 11 юни 2021 година. То бе обжалвано пред Административния съд във Варна, но той отхвърли жалбата на Георги Тронков като неоснователна. Делото бе гледано и във Върховния административен съд, който потвърди акта на варненските съдии. На 12 май 2022 г. ЦИК взе решение да предложи на президента да насрочи частичен избор за кмет на общината, а указът на държавния глава бе обнародван на 12 август.