ГЕРБ означава бъдеще и стабилност. Това се посочва в поздравителен адрес от Манфред Вебер, председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент.

Той бе представен на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание, предаде „Фокус“.

“Докато партиите от левия спектър се опитаха да отклонят България от европейския път, ГЕРБ запази проевропейската посока на страната“, заявява той.

Превърнахте бъдещето на Западните Балкани в основен приоритет по време на вашето Председателство, се обръща Вебер към ГЕРБ.

„Благодаря за ценния ви принос за ежедневната работа на ЕП. Заедно сме силни и постигаме най-добрите резултати за България и Европа“, се казва още в поздравителния адрес на Вебер.

Поздравителен адрес до ГЕРБ е изпратен и от председателя на ЕНП Джоузеф Дол.

В него той заявява, че Бойко Борисов се е превърнал в най-успешния български политик, а ГЕРБ в най-значима политическа сила.

„Обединена Европа има нужда от теб и ще продължаваме да разчитаме на теб. Бъди здрав, ЕНП е с теб“, се обръща Джоузеф Дол към Бойко Борисов.

Зам.-председателят на ЕНП Дара Мърфи изрази задоволство, че България ще бъде ротационен председател на Съвета на ЕС догодина. В Европа има много предизвикателства, различни проблеми в отделните държави, но ще работим заедно за преодоляването им, увери той. И добави, че там, където социализмът се проваля, може да се успее с политика, каквато провежда ГЕРБ.

В началото към събранието се обърна Виктор Сотело, секретар на Испанската народна партия, който обърна внимание на предстоящото българско председателство на Евросъюза и увери в подкрепата на неговата формация.

Поздравление отправи и международният секретар на Австрийската народна партия Моника Райнер.

От името на "Обединени патриоти" Волен Сидеров отбеляза, че като по-малък партньор са поели риска на политическо обезличаване, намаляване на рейтинга, защото бъдещето на страната ни е по-важно. Направихме го, защото такъв е и изборът на българските избиратели, които изместиха от третото място досегашната трета политическа сила, добави той.

Председателят на ПГ на ОП не пропусна нападките на ДПС към националистическото обединение във властта, наричайки патриотите антиевропейци. Сидеров беше категоричен, че тези твърдения не се потвърждават до момента и са израз на нервност.

Волен Сидеров увери, че се разбират прекрасно с премиера Бойко Борисов и нямат противоречия с него.

Той пожела успешен четиригодишен мандат, който, по думите му, може да бъде прекратен предсрочно само, ако управляващите решат, а не отвън.