Това заяви пред БНР председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той съобщи, че новото коалиционно споразумение с реформаторите ще бъде преподписано до 25 януари. Това се налага след като една от партиите в блока - ДСБ, се обяви за опозиция.

И аз съм убеден, че с това, което са подготвили колегите от Реформаторския блок, ще даде една основа за консолидация в самата парламентарна група в Реформаторския блок. И оттам вече ще бъдем с много по-чисти тези и с много повече искреност помежду ни за политиките, които трябва да правим и да реализираме. Разбира се, ще разчитам много на парламентарната група на Патриотичния фронт, на АБВ, защото това са парламентарните групи, които преди година сформираха парламентарното мнозинство”, каза Цветанов.

Той отбеляза също, че въпросът за въвеждането на електронно гласуване ще бъде сред основните при предоговаряне на коалиционното споразумение.

Председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева прогнозира, че ДСБ най-вероятно ще подкрепят новото коалиционното споразумение.

"Една голяма част от хората, с които съм говорила, които са просто членове или симпатизанти на ДСБ - те виждат, че в управлението има потенциал. Така дават знак на едно друго разбиране в ДСБ, различно от това, което част от ръководството има или цялото им ръководство изразява", отбеляза тя.

Не става дума за нови приоритети или за неща, които са извън оформеното и подписано  споразумение, с което започнахме работата на правителството и на управляващото мнозинство,  обясни Кунева като подчерта, че в споразумението ще намерят място първоначално заложените политически приоритети, но ще има време и срокове  за изпълнение на реформите.