След като запазиха мълчание вчера за рокадите в служебния кабинет, на влизане в парламента от ГЕРБ коментираха смяната на Калин Стоянов с досегашния шеф на Главна дирекция "Национална полиция".

Атанас Илков е професионалист, остава да видим какъв министър ще бъде, заяви на влизане в парламента Младен Маринов от ГЕРБ, който беше вътрешен министър в кабинета на Бойко Борисов. Той попита и защо винаги министърът на вътрешните работи трябва да бъде ябълката на раздора.

Зам.-председателят на партията Даниел Митов заяви, че не може да коментира твърденията на Кирил Петков, че Атанас Илков е бил първият предложен от Мария Габриел за шеф на МВР, още преди да издигнат Калин Стоянов в правителството на сглобката, както и че бил приближен на Делян Пеевски.

"Не мога да ги коментирам, не знам откъде идват", каза Митов.

Преди това лидерът на ПП Кирил Петков повтори на влизане в НС казаното и вчера: "Преди Мария Габриел да ни предложи Калин Стоянов, тя ни предложи Атанас Илков. С други думи те са се доверявали тогава повече на Атанас Илков, отколкото на Калин Стоянов".

"Смениха Калин Стоянов 1 с Калин Стоянов 2". Така че сега трябва да се обърнем обратно към хората", посочи той и добави, че ако хората не излязат за гласуват и не искат промяна, тя трудно може да се направи само с различни министри.

Коментарите политиците от двете партии направиха преди клетвата на служебното правителство "Главчев" 2.