"Още от получаването на мандата заявихме, че ще положим усилия по 4 приоритета, няма партия, която не ги подкрепя. Поканихме всички парламентарни лидери, стана ясно, че няма подкрепа за работещ парламент. БСП няма защо да държи мандата". Това заяви в "Панорама" заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски.

Той отправи критика към президента, че 4 месеца е бавил мандата. "Сега отново виждаме опити за забавяне, тъй като ние заявихме, че още в понеделник искаме да върнем мандата и не виждам защо получаваме дата във вторник", заяви Свиленски.

По-рано днес от президентската администрация съобщиха, че в понеделник федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер ще бъде на работно посещение в България, по покана на българската страна.

Свиленски оцени действията на левицата като отговорни и диалогични. "За съжаление, не получихме подкрепа и няма резултат от тези преговори", коментира той.

Днешната лидерска среща беше с един въпрос - Искат ли да има правителство. Отзоваха се ГЕРБ, ДПС и "Български възход", каза Свиленски и допълни, че не са коментирани коалиции и т.н.

Според него всеки е намерил свое оправдание, но тези, които казват квалификации, гласуват със същите тези партии - когато подкрепиха да се изпрати оръжие на Украйна, закупуването на изтребителите Ф-16, удължаването на бюджета.