Върху БСП не е оказван натиск от никого, нашата позиция за Република Северна Македония е последователна, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

Той обясни, че Левицата ще подкрепи продължаването на преговорите за членство в Европейския съюз на съседката ни, когато тя изпълни договореностите, заложени в договора за приятелство и добросъседство. 

Това е нашата червена линия, която няма как да бъде прекрачена, посочи Свиленски. Той коментира, че, ако министър-председателят Кирил Петков прекрачи тази червена линия, той "просто няма да бъде премиер повече"

Темата за членството на РСМ в ЕС коментира в кулоарите на парламента и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Той изрази мнение, че цялата външната политика на България е "скрита". 

Коалицията е обединена от желанието да харчи държавния бюджет, така че темата за РС Македония няма опасност да я разедини, коментира още Костадинов.

По думите му България е една зле управлявана колония, не е държава. "От днес нататък това правителство е нелегитимно", каза лидерът на "Възраждане".

Той е на мнение, че ни "управляват отвън и, който не е решил, той не е заповядал нещо на Кирил Петков и компания".

Българското политическо пространство е пълно с политически проекти на Румен Радев, заяви Костадинов.