"Днес бяха арестувани поредните служители на ДАИ в Благоевград. Кой носи отговорност за корумпираните служители от автомобилната администрация? Всеки месец някъде в страната има арести, а след няколко месеца, същите служители се връщат на работа. Питаме: Корупцията докъде стига?" Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски на пресконференция в централата на левицата. Той недоумява как се борят ГЕРБ срещу корупцията, когато се арестуват 10-15 човека, а след това се пускат?

По думите му на тези хора пада и отговорността да извършват контрол върху МПС, върху контрола на пътя. Той припомни, че когато бе арестуван изпълнителният директор на пътната агенция, в гардероба му бяха намерени стотици хиляди левове.

"Какво стана с този арест, къде отидоха тези пари, на кой ги даде, кой ги взе?", попита Свиленски. Той изтъкна, че борбата с корупцията не е само да арестуваш и да ги проскаш по корем. "Борбата е да не назначаваш корумпирани служители. Когато администрацията е пропита с корупция, няма как да се води борба срещу нея", категоричен бе той.

Хората, които не могат да управляват държавата, да напуснат

"Призивът ми към премиера Борисов е- ако тези хора не могат да управляват държавата, а остават в обществото заблуждението, че могат, нека се оттеглят и освободят постовете си", заяви Свиленски. Той бе категоричен, че има хора, които могат да дойдат, да управляват прозрачно и тази корупция да бъде преустановена. "По този повод на 1 май, в 10:30 ч., пред паметника на Незнайния войн организираме митинг-протест срещу бедността и корупцията в държавата", каза зам.-председателят на ПГ.

Каквото е отношението на управляващите към младите хора, такова е и към другите слоеве от населението

"Каквото е отношението на управляващите към младите хора, такова е и към другите слоеве от населението. Такова бе и към майките на деца с увреждания", каза също Георги Свиленски. Той обясни, че майките на деца с увреждания са направили поредния национален протест и най-цинично, и безсърдечно не са били допуснати в сградата на парламента, а бяха поканени от ПГ на "БСП за България", от председател на Комисия към НС. "ГЕРБ и зам.-председателят на НС, изпълняващ тогава длъжността председател на НС, Емил Христов не ги допуснаха в сградата. ПГ на "БСП за България" ще внесе искане за оставка на зам.-председателя на българския парламент", категоричен бе Георги Свиленски.